2014.07.10.
09:08

Írta: fannie

Tanács Moszkvába készülőknek: VÍZUM, VÍZUM, VÍZUM

Kedves Olvasó!

Mostanában többen fordultatok hozzám tanácsért moszkvai utazásotokkal kapcsolatban e-mailben, facebookon, stb. Amin nagyon meglepődtem, hogy szinte mindegyikőtök előbb intézte el a szállást, repülőjegyet, és utána kezdett el a vízumon gondolkozni. Kicsit el vagyunk kényeztetve mi ott az Európai Unióban, nem? Ide nem lesz elég a személyi igazolvány! :)

Mindenképpen azt javaslom, hogy először a vízumnak nézz utána: mennyibe kerül, mennyi idő, mire megjönnek a papírok, egyáltalán mi kell hozzá. Ezt megtehetitek például a http://www.1000ut.hu/ honlapon vagy itt: http://www.hello-oroszorszag.hu/mid/vizum/vizumtajekoztato.

A vízumhoz ugyan kell a repülőjegy, az utasbiztosítás, meg a hotelfoglalás is (a meghívólevél miatt), ám akkor is érdemes először megnézni, egyáltalán anyagilag be tudjátok-e vállalni az összes költségen felül a vízum díját is. Ugyanis nem ingyen adják, ha nagyon az utolsó pillanatra hagyod az intézkedést, könnyen elérheti az illeték a több tízezer (akár ötvenezer!) forintos értéket is személyenként.

A másik tényező az idő: hidd el, gyorsan telnek a hetek, mire minden iratot beszerzel, akár egy hónap is elrepülhet. Én azt javaslom, legalább két hónappal a tervezett indulás előtt kezdj el intézkedni.

Többektől azt hallottam vissza, hogy hiába fizették már ki a repülőutat, végül a két nehézség valamelyikén elbukott az utazásuk. És ez annyira rosszul tud esni! Szóval jobb megelőzni a bajt.

Mindenkinek további kellemes nyarat, izgalmas vakációt kívánok! 

FAnnie

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos információk

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr516495959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása