2014.05.27.
09:05

Írta: fannie

A technológia földjén - a meleg víz elzárása Moszkvában

meleg_v_z_1401172560.jpg_960x665

Ismét itt van a várva várt moszkvai nyár, a hosszú tél után a jól megérdemelt napsütés, amely cirógatja a bőröd! Végre meleg van!

Azt hitted, zavartalanul élvezheted? Gondold át újra, ez itt Oroszország! Ha nincs nehézség, majd csinálunk magunknak, nahát. Mert mi kemények vagyunk. Vasököl. Meg ilyesmi.

Szóval idén is elzárják a meleg vizet. A mi környékünkre augusztus közepén jut a sor. Remélem, a Wizzairnek lesz valami jó kis kedvezménye arra az időszakra. :)

Mert a csöveket idén is karban kell tartani. Állítólag 2017-re, ismétlem, KÉTEZER-TIZENHÉTRE meg lesz oldva, hogy a művelet a víz elzárása nélkül is menni fog. Mert ez mégiscsak a 21. század, meg egy 12 milliós nagyváros. És egyébként igazán szép dolog a nosztalgia, de a fiatalabb generáció már csak körülbelül annyira van elájulva a mai rendszertől, mint én. Egészen kicsikét, és azt sem pozitív irányban. Tudom, nagyon el vagyok kényeztetve, ez van.

Végeztem egy kis gyűjtést az interneten, milyen megoldásokat javasolnak az ominózus két hétre – tíz napra. A legkézenfekvőbb persze a bojler bekötése lenne (20%), de ezt nem mindenki vállalja e kisebb kellemetlenség miatt. A legtöbben inkább a sütőlapon melegítik a vizet (45%), 9% meg hideg vízben zuhanyozik. Saját tapasztalat alapján sejtem, hogy egyesek egyáltalán nem fürdenek. (Lehet, hogy vannak zónák, ahol egész évre elzárják a meleg vizet?!)

Aztán akadnak, akik ilyenkor élik ki természet adta kreativitásukat, és mindenféle házi eszközöket fabrikálnak a probléma áthidalására. Esetleg gyakrabban szocializálódnak, rég nem látott barátokat keresnek fel – törölközővel a kezükben, reménytől csillogó szemmel.

Szóval a megoldások sora csaknem végtelen. Akkor meg minek ez a felhajtás? Tényleg, minek? :P

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok egypercesek Moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr946213722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása