2013.10.08.
12:06

Írta: fannie

A nyugdíjasok helyzete Európában

nyugd_jasok_1381226291.png_807x607

Összesen a világ 91 országát vizsgálták, ebből Magyarország a negyvenedik helyet szerezte meg. Itt most csak az európai országok adatai láthatók.

Szempontok: anyagi biztonság, egészségügyi helyzet, foglalkoztatás és képzettség, általános életkörülmények.

Összességében középmezőny vagyunk, DE ami számomra nagyon meglepő: anyagi biztonság (income security) szempontjából a tizenkilencedikek!

Ami Oroszországot illeti, a helyzet elég tragikus. Összességében 78. hely, anyagi biztonság (income security): 69., általános életkörülmények: utolsó előtti, kilencvenedik!

Éppen tegnap jött oda hozzám egy idős néni a boltban, hogy neki tudnám-e adni a matricákat, amit a vásárlásért kapok. Ha elég összejön belőle, kap egy késkészletet. Máskor a visszajáró aprót szeretnék. És olyan is volt, hogy a McDonald’s-ban a maradék krumplimra startolt rá a nénike. Szomorú.


Ha jobban szeretnéd látni a kimutatás adatait, katt a képre.

Ebből a cikkből szereztem tudomást az összehasonlítás létezéséről: http://penzugyiszemle.blog.hu/2013/10/05/hol_a_legjobb_nyugdijasnak_lenni.

Szólj hozzá!

Címkék: Oroszország számokban

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr795556747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása