2013.10.03.
07:45

Írta: fannie

V. Moszkvai Kortársművészeti Biennále, Manyezs

dscf5738_1380777550.JPG_1080x810

Tegnap egy szuper kis csapattal ellátogattam az V. Moszkvai Kortársművészeti Biennáléra, ami a Manyezsban látható még október huszadikáig. A vezértéma a fény, ami persze elég képlékeny anyag ahhoz, hogy mindenki más oldalról közelíthesse meg.

Megvallom őszintén, engem a kortárs művészet nem mindig ragad magával, sokszor érzem erőltetettnek, vagy üresnek, esetleg groteszknek. A tegnapi kiállításon is volt azonban néhány ötlet, ami megfogott, ezek közül mutat egyet a bevezető kép. A művész textilből alkotta meg a világ nagyvárosainak hozzávetőleges makettjét, mindegyiket egy-egy külön bőröndbe, amit aztán becsukhatsz, és vihetsz magaddal, bármerre is jársz. A makett néhol elnagyolt, nem pontos, éppen úgy, mint az emlékképek, amik bennünk élnek egy utazás után.

Itt természetesen Moszkva látható, a Boldog Vaszilij-szélesegyház és a  Vörös tér, a Kreml, háttérben a modernebb épületek, az Osztankinói tévétorony, a Hét Nővér egyike, az üzleti negyed épületei.

További képeket itt láthatsz a Biennáléről:
http://hungarian.ruvr.ru/photoalbum/121679529/121680007/

Neked tetszik?

 

Szólj hozzá!

Címkék: múzeum Moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr785548579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása