2013.07.16.
09:26

Írta: fannie

Modern mese

dscf5588_1373958440.jpg_864x648

Szombaton sétáltam egyet Moszkvában a fényképezőgépemmel.

A Manyezsnaja tér az egyik kedvencem. A környezet gyönyörű: Kreml, Vörös tér bejárata, Sándor-kert, lehet-e, kell-e ezt még fokozni?

Az itteni kis mesterséges vízfolyásban felállított szobrok mindegyike egy-egy orosz népmesét idéz. Sajnos nagy részüket nem ismerem, de addig nem nyugszom, míg az egyik helyi barátunk el nem mondja nekem az összes történetét.

Addig is itt egy valamivel modernebb mese:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegénylegény, akinek egy lyukas garas nem sok, annyi sem maradt a zsebében. Talán hosszú volt a péntek éjszaka, ki tudja.

"Mihez kezdjek most?" - gondolta magában barátunk. De nem csüggedt sokáig, elment a mesék csodakútjához, ami mindig bőven terem érméket, általában rubelt, de a turistáknak köszönhetően talán akad ott euró is, csak legyen, aki learassa.

Hát, most szombaton volt.

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, nézze meg a képet. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok Moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr995406767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása