2013.06.05.
15:08

Írta: fannie

Éttermekről - első rész

Ahogy ígértem, itt egy rövid lista azokról az éttermekről, amiket jó szívvel tudunk ajánlani minden erre járónak.

Torro Grill and Wine Bar

Az aktuális kedvencünk a Torro Grill and Wine Bar étteremlánc Universitet metrómegállónál levő egysége, ők voltak azok, akik megleptek minket egy kis epres szorbettel a vacsora végén. Egyébként is nagyon szimpatikus a hely. Amolyan amerikai típusú steak house-ról van szó, ennek megfelelően van berendezve, és a kínálat is eszerint alakul. Az árak teljesen rendben vannak moszkvai viszonylatban, van angol nyelvű menü, és angolul tudó pincér is. A kiszolgálás eddig mindig gyors volt és pontos, a steak nagyon jó. (A sajtburgert annyira azért nem ajánlom.) Széles a választék borok tekintetében is, hazánk is képviseltetve van tokaji fehérrel az étlapon. (1,25 dl ára 480 rubel, azaz kb. 3400 forint).

A nem dohányzó rész ugyan nincsen teljesen elválasztva a dohányzótól, ezzel eddig szerencsénk volt, sikerült valahogy mindig füstmentesen megvacsoráznunk. Ha úgy döntesz, kipróbálod a helyet, javaslom, hogy mindenképpen foglalj asztalt, vagy igyekezz korán odaérni, mivel jó a hely, elég népszerű is.

Visszatérve a menühöz, engem mindig megmosolyogtat, hogy az ételek listája közé-mellé odaszúrnak egy-két közvetlenebb megjegyzést, például: „A hamburger elfogyasztásához nem kell kés vagy villa. Csak elrontod vele a burgert, megsértesz számos természeti törvényt, és ezen kívül arra készteted a szakácsot, hogy őrjöngve rohangáljon körbe-körbe egy spatulával a kezében. Kérünk rá, csak vedd kézbe nyugodtan a szendvicsed, jobb lesz így mindenkinek.” Vagy: „Anton és Kirill szabályai steakevéshez: Soha ne rendelj jól átsütött steaket. Mérgesek leszünk tőle. Vágd félbe a húsodat, és bizonyosodj meg róla, hogy a sütési mód megfelel az általad kértnek, ha nem, add vissza a húst, és mi készítünk neked másikat. Jó étvágyat!”

Nos, úgy tűnik, azért a szakácsokkal és a tulajokkal itt vigyázni kell, de ha bevállalod ezt az igazán elhanyagolható kockázatot, szerintem nem fogsz csalódni. A városban összesen hat Torro étterem van (Proletarszkaja, Seremetyevszkaja, Beloruszkaja, Recsnoj Vokzal, Paveleckaja), mi eddig csak az Universitetnél voltunk, de ott már többször.

Weboldal oroszul: www.torrogrill.ru. Itt megtalálható a menü is árakkal, miegymással.

Beverly Hills Diner

A Torro Grillnél említettem, hogy ott annyira nem ajánlom a sajtburgert. Viszont a Beverly Hills Dinerben annál inkább.

Igazi amerikai érzés: piros cadillac a terem közepén, Elvis, Betty Boop, szőkeségek hada, sztárcsillagok a padlón – szóval ötvenes évek, Kalifornia, Hollywood. Az biztos, hogy a burgerek nagyon jók. Ha fogyózol, ne ide gyere, mert az adagok hatalmasok, és mondjuk úgy, hogy nem zsírszegények. Mivel elsősorban a gyerekes családokra koncentrálnak a tulajdonosok, az étteremben sehol nincs dohányzás. Van helyette gyerekmenü, meg játszóház. Szerintem teljesen megéri a csere. J

Ugyan van angol nyelvű étlap is, a felszolgálók már annyira nem értették a nyelvet, sebaj, mire van a mutatóujj, ha nem az ilyen szituációk megoldására.

Összességében pozitív a tapasztalat, de mint már mondtam, nagyon megy a rock’n’roll – ezt a stílust szeretni kell ahhoz, hogy igazán jól érezd magad. Ja, és az üzleti ebédet se ide szervezd. J

Angol és orosz weboldal: www.thediner.ru/en/.

La Bottega Siciliana

Az olasz étterem legnagyobb attrakcióját számomra az előteret díszítő gyönyörű kerámiák jelentik, amiket egyenesen Caltagirone-ből hoztak ide. Egyből rám tört millió emlék, hallani véltem a tenger moraját, érezni az olaj- és citromfák illatát… ha még a pizza is olyan jó lett volna, mint Siracusában a La Frateriában…

Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy valamikor télen, talán februárban voltunk a Bottegában, és akkor különösen jólesett még a napfény emléke is.

A kiszolgálás nem volt rossz, bár angolul nem tudnak, és a tányért is hamar ellopják az orrod elöl. Érdekes, nekem mindig olyan érzésem van, mikor ilyet tapasztalok, mintha alig várnák már, hogy megszabaduljanak tőlem. Mintha foglalnám az asztalt, pedig szinte üres volt az étterem. Nem kellemes, valahogy nem érzem magam tőle otthonosan.

A pizza az itteni szokásoknak megfelelően papírvékony, pedig állítólag szicíliai a séf és a pizzaiolo. Az íze finom volt, jó volt a tészta is, a szósz is, de egyáltalán nem laktam jól, pedig nem vagyok egy hatalmas étkű az ötvenegy kilómmal.

Szóval álljon itt ez az étterem a szicíliai kultúra és gasztronómia iránti tiszteletből. Ez azonban Andris szerint édeskevés ahhoz, hogy a „La Bottega Siciliana”-ba itt Moszkvában valaha visszatérjünk.     

CaféMart

Itt is az atmoszféra fogott meg leginkább, de az étel is nagyon finom volt mellé, ami valljuk be, nem hátrány ebben a szektorban.

Hatalmas a helyiség, ami szerényen a kávézó nevet viseli, ha egyedül vagyok, biztosan el is tévedek benne. Rengeteg a virág, a zöld növény, a falakat gyönyörű mozaik díszíti, az udvarban, ahol szintén van néhány asztal, szobrok állnak – igazán kellemes környezetet sikerült teremteni a belváros közepén.

Az étlap elég nemzetközi, kicsit olaszos, kicsit franciás, de van itt orosz és jordániai étel is. Minden ízletes volt, amit megkóstoltunk, az egyetlen észrevétel talán az, hogy ők is odafigyelnek a kedves vendég alakjára, nem méretezik túl az adagokat.

Angol menü van, angolul tudó pincér múlt héten legalábbis nem volt.

Mindent összevetve ide biztosan visszatérünk még.

Orosz nyelvű weboldal: http://www.cafemart.ru

Egyelőre ennyi fért bele a mai bejegyzésbe, mindenképpen várható folytatás a témában, elsősorban az orosz konyhával kapcsolatban.

Addig is minden jót, további szép napot! J

Megjegyzések:

  1. Attól, hogy az árak moszkvai viszonylatban elfogadhatónak számítanak, még simán kaphat egy kisebb sokkot az erre járó magyar turista azok szemrevételezésekor. Erre azért jobb felkészülni.
  2. A fentieket természetesen a személyes élményeink alapján írtam, tehát abszolút szubjektív beszámolóról van szó, amivel nem feltétlenül ért mindenki egyet. Talán segíthet, ha a www.tripadvisor.com -on is utána nézel a dolgoknak. Ott a sok különböző vélemény jobban képes árnyalni a képet. A CafeMarton kívül mindegyik helyről találsz plusz információt, egyéb észrevételeket (angolul).
  3. Talán felesleges említenem, hogy senkitől semmilyen juttatást nem kapok azért, hogy írjak bizonyos éttermekről. Ezért ezt nem is ragozom tovább. J

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia Moszkva

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr795345615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása