2013.07.24.
13:07

Írta: fannie

Nong Nooch, Thaiföld

100_4289_1374664022.JPG_2848x2134

Ha már egyszer ellátogattunk Thaiföldre, töltsünk ott még néhány napot.

Pattaya Bangkok után a második legfontosobb idegenforgalmi vonzóerő Thaiföldön. Sok minden eszébe juthat az embernek róla, én ma már elsősorban három dologra asszociálok a név kapcsán:  állatshow-k (lásd. http://elet-uton.blog.hu/2013/07/23/elbuvolo_thaifoldi_kistigrisek); lélegzetállító kertek; gyönyörű  templomok, kolostorok.

Ami a kerteket illeti, a pálmát mindenképpen a Nong Nooch Trópusi Kert viszi el, szó szerint. A világ legnagyobb pálma-kollekcióját találod meg itt. Ezen kívül vannak bonsai fácskák, kaktuszok, orchideák, cikászok, és így tovább. Eredetileg nem a turizmus miatt alakították ki a létesítményt az 1950-es években, az egyes növények megőrzése, kutatása volt az elsődleges cél, a nagyközönség előtt a területet csak 1980-ban nyitották meg. 

Nong Nooch látogatható része két négyzetkilométert ölel fel. Mi egy egész napot szántunk arra, hogy egyetlen négyzetcentimétert se hagyjunk ki, és mondhatom, nem bántuk meg. Egymást érték a mesebeli látványkertek, egyesek a helyi hagyományokat követve épültek fel, mások a francia, vagy az olasz stílus jegyeit viselték magukon. Még az angolok is képviseltették magukat a kicsinyített Stonehenge-dzsel (http://elet-uton.blog.hu/2013/02/09/szia_ezek_vagyunk_mi).         

Ami még nagyon tetszett, hogy az akkor már számunkra „szokásos” kategóriába került állatshow-kon kívül itt szerveznek olyan előadásokat is, melyek a thai hagyományokba, művészetekbe engednek bepillantást: tánc, színjáték, csata elefántokkal, thai box. 

Nong Nooch honlapja: http://www.nongnoochgarden.com/home.html. Három nyelven érhető el: angolul, thai nyelven, és… igen, oroszul. J A belépés felnőtteknek 500 baht, 3600 forint körül van.

Következzen néhány kép Nong Noochból!  Érdemes őket megnézni!

Szólj hozzá!

Címkék: Thaiföld

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr245422939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása