2013.10.14.
14:45

Írta: fannie

Hogyan lettem Michelisz-rajongó :)

verseny_1381754685.jpg_1280x886

A Hogyan szerezz barátokat külföldön? (http://elet-uton.blog.hu/2013/10/04/hogyan_szerezz_baratokat_kulfoldon) című bejegyzés nyomdokain tovább haladva ma a követségi, magyar kulturális intézeti rendezvényekről lesz szó.

Ez számomra is hatalmas meglepetés volt itt Moszkvában. Nagyon szuper kis csapat jött össze a követségen, illetve a Balassi Kulturális Intézetben, lelkesek, tettre készek, pozitívak. Plusz a Facebookon, e-mail láncon keresztül működik a Moszkvai Magyarok Klubja, ami szintén izgalmas eseményeket szokott szervezni. Majd két év moszkvai élet után idén májusban mentünk el először a hagyományos családi napra – kérdezték is sokan, hol bujkáltunk addig. :) Foci, asztalitenisz, finom ételek, isteni somlói galuska, BARÁTSÁGOS EMBEREK. Utána még voltunk Mészáros János Elek koncertjén, és most szeptemberben a szezonnyitó büfévacsorán is. Meg persze Michelisz Norbert moszkvai versenyén. Erről írok most egy kicsit bővebben.

Alapból nem szeretem az autóversenyeket. Ugyanaznap azonban, mikor Mészáros János énekelt, a követségen vendégül látták Zengő Zoltánt, a Zengő Motorsport vezetőjét, és Michelisz Norbert WTCC versenyzőt. A WTCC World Touring Car Championship-et, azaz autótúra-világbajnokságot jelent. „OK, nézzük meg ezt is!”- mondtam Andrisnak.

Hihetetlenül kedves, közvetlen csapat! Nagyon jót beszélgettünk, még az én, khmmm, kevésbé szakszerű kérdéseimre is végtelen türelemmel válaszolt Zoltán és Norbi. Nem sokat gondolkodtunk, hamar eldőlt, hogy ott a helyünk a Moszkvai Versenypályán, ez a csapat megérdemli a támogatásunkat!

Szerintem a képeken is átjön valamennyire – nem voltunk sokan, néhány tucat magyar, de higgyétek el, mi voltunk a leghangosabbak, a leglelkesebbek! A fél tribünt piros-fehér-zöldbe öltöztettük, és szurkoltunk, szurkoltunk, szurkoltunk.

Norbi végül harmadik lett az első futamban, persze a legnagyobb rivalgást ő kapta az eredményhirdetésnél.

A Zengő Motorsport jóvoltából a VIP páholyból nézhettük végig a versenyt, és a futamok után lemehettünk a boxba, megnézhettük az autókat, az azokat szállító kamionokat, a garázst, kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen háttérmunka folyik a színfalak mögött.

Nagyszerű, felejthetetlen élmény volt. Azóta sem szeretem különösebben a technikai sportokat, de Michelisz Norbit és a Zengő Motorsportot most már figyelemmel kísérem. Együtt örültünk a moszkvai magyar közösséggel, mikor szeptemberben Norbi megnyerte a Japán Nagydíjat. Persze mondanom sem kell, hogy jövőre is kimegyünk megnézni őt, ha még Moszkvában leszünk.

Hajrá Norbi, hajrá magyarok! :)

Szólj hozzá!

Címkék: Moszkva magyar rendezvények

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr335568052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása