2013.09.05.
09:42

Írta: fannie

Krka Nemzeti Park, Horvátország

001_krka_np_233137_1378366832.jpg_400x266

 

Már elég régen volt utazós poszt, épp itt az ideje egynek! :)

Horvátországban kalandozunk, azon belül is a Krka Nemzeti Parkba – ami egy gyönyörűség.

2011-ben, két éve jártunk arra a Vaslovasok nevű motoros csoporttal egy négy napos kirándulás keretében. Első nap legurultunk Šibenikig (680 km Budapesttől), kerestünk szállást, pihentünk. Másnap városnézés, fürdés a tengerben… éééés harmadnap a csoda! Elmentünk megnézni a Krka Nemzeti Parkot. Ha valamikor majd a közelben nyaraltok, semmiképp se hagyjátok ki. Šibenikhez nagyon közel van, Vodicétől szintén nincs messze (45 km), és Splittől is csak 110 km a távolság északra.

Megmondom őszintén, nem mi szerveztük a programot, teljes mértékben Szeki barátunkra bíztuk magunkat, még csak utána sem néztünk annak, hova is megyünk majd. Motorozunk egyet, fürdünk, eszünk jó kis halas finomságokat, aztán ennyi, gondoltuk. Nem vártunk túl sokat a nemzeti parktól sem, annál nagyobb volt a meglepetésünk, amikor megérkeztünk! Lélegzetelállító, kristálytiszta tavak, folyók, hatalmas vízesések, leírhatatlan panoráma, mesebeli tájak. Azóta már tudom a wikipediának köszönhetően azt is, hogy 10 olyan halfaj él itt, ami sehol másutt nem található meg a világon.

Számomra azonban kétségtelenül az volt a legnagyobb élmény, hogy fürödhettünk a vízesés tövében. Andris persze rögtön eltűnt, felfedezett minden felfedezhetőt a víz alatt.

MSE, az egyik résztvevő készített egy jó kis videót a túráról, érdemes megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=rJOnRFH3cEk.

Saját képeink sajnos nincsenek, nem vittünk magunkkal fényképezőgépet.  

 A nyitó képet is az interneten találtam: http://krka.erno2002.fotoalbum.hu/.

Ez volt az utolsó utunk a Suzuki SV650-essel, hazaértünk, és másnap már jött is érte az új tulaj. A kerekek akkor már fémszálig el voltak kopva. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: motor Horvátország

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr445496064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása