2013.02.18.
08:23

Írta: fannie

A legnagyobb, a legmagasabb... a legbarátságosabb?

dscf1012masolat_1361172176.jpg_519x692

Említettem már, hogy Moszkva csak az első állomása expatrióta létünknek. Mióta 2011-ben kiderült, hogy 2-3 évente másik országba költözünk majd Andris munkája miatt, elég sokszor téma nálunk, vajon hova megyünk legközelebb. Ezek általában amolyan várakozással teli, vidám, tréfás szóbeli kalandozások.

Mindig is nagyon kíváncsi voltam a Világra, megismerni új helyeket, embereket, kultúrákat számomra gyakorlatilag egy hobby, sőt talán inkább egyfajta szükségletről beszélnék. Lehet, hogy ez nem mindig lesz így, de most a puszta gondolatra mosolyognom kell, hogy egy év múlva talán Brazíliában fogunk élni, vagy esetleg Ausztráliában, Szingapúrban, vagy ki tudja, hol.

A találgatások során az egyik legtöbbet felmerülő városnév Dubai. Miért? Már nem is tudom, miért alakult ez így, de a lényeg, hogy az utóbbi egy évben sok információt gyűjtöttünk a legek városáról. A világ legmagasabb tornya, a világ első hétcsillagos szállodája, a világ legnagyobb, zenére sugarat lövellő szökőkútja, a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, a híres mesterséges szigetek, beltéri sípálya a sivatag közepén, a világ leg-, a világ leg-… Nahát. Van itt minden, kérem.

Az Egyesült Arab Emirátusok egyik városa, több mint kétmillió lakossal, amelynek túlnyomó többsége külföldi. Iszlám kultúra, alapvetően más, mint az európai, már az is bűncselekménynek számít, ha nyilvánosan puszit adsz a férjed arcára. Nem nézik jó szemmel a kézen fogva sétáló párokat sem, tolerálják őket, ha házasok. Hallani külföldiekről, akik állítólag egy ideig kénytelenek voltak élvezni a dubai börtönök vendégszeretetét, mert nyilvános csókolózáson kapták őket. Alkohol fogyasztása alapból nem engedélyezett, de ki lehet váltani rá engedélyt iszonyat áron. Oda kell figyelni az öltözködésre is, nem jó túl nagy bőrfelületet mutogatni – azt hiszem, sikerült elég diplomatikusan fogalmaznom. J Viszont mégsem mennek el olyan végletekig, mint Szaúd-Arábia, ahol házassági anyakönyvi kivonattal kell igazolnod, hogy a férfi, akivel beültél egy kávéra, éppenséggel a férjed.

A sok olvasás és információgyűjtés után már szinte égtünk a vágytól, hogy személyesen is kapjunk egy kóstolót abból, milyen is Dubai. Az idén januári nyaralásunk alkalmával átszállásos jegyet kaptunk, így volt lehetőségünk begyűjteni azt a bizonyos nagyon fontos első benyomást.

És hogy milyen eredményre jutottunk? Arról holnap reggel számolok be!

Addig is arra kérlek, küldd el nekem az elet-uton@hotmail.com címre a saját történetedet a legek városával kapcsolatban! Nagyon kíváncsi vagyok rá!   

Szólj hozzá!

Címkék: Dubai

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-uton.blog.hu/api/trackback/id/tr275086349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása